U Zagrebu predstavljen ZMVB

19.05.2008

Zbor mladih Varaždinske biskupije nakon gotovo tri godine od osnutka predstavljen je na redovitom mjesečnom sastanku Upravnog odbora Hrvatskog društva crkvenih glazbenika (HDCG).

Sastankom koji je održan u ponedjeljak 19. svibnja na Institutu za crkvenu glazbu u Zagrebu predsjedao je predsjednik Društva mo. Miroslav Martinjak.

Cilj, svrhu postojanja i aktivnosti Zbora predstavio je voditelj Zbora i jedan od glavnih osnivača, Ivan Malbašić. Nakon predstavljanja Zbora povela se rasprava u kojoj je pohvaljen ovaj projekt koji može poslužiti kao primjer i poticaj ostalim hrvatskim (nad)biskupijama. Posebno je zanimljivo bilo i osobno svjedočanstvo Pavla Čavleka, jednog od redovitih članova Zbora mladih Varaždinske biskupije, koji je posvjedočio o pozitivnoj ulozi Zbora u svom životu.

Svojim sudjelovanjem u zboru ovog tipa mladi stječu iskustvo pjevanja u velikom zboru, a stečeno iskustvo mogu primijeniti i u svojoj župnoj zajednici. No, uz pjevanje i konkretno organiziranje rada Zbora, osobit naglasak također se stavlja na svjedočenje i življenje Evanđelja u konkretnom životu. Posebnu ulogu u tome ima duhovnik zbora, koji je u ovom slučaju vlč. Damjan Koren, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Na kraju sjednice članovi Upravnog odbora prihvatili su predložene kandidate novog tročlanog Nadzornog odbora, među kojima je i Ivan Malbašić. To je i najbolje priznanje radu Zbora mladih Varaždinske biskupije koji može biti primjer drugim zborovima mladih.

Više informacija o Zboru mladih Varaždinske biskupije i njegovim projektima moguće je pronaći na sadržajno bogatim i zanimljivim web stranicama Zbora (www.zmvb.org).

Izvještaj s Web stranice Varaždinske biskupije