Karitativne aktivnosti Zbora

18.04.2009

Zbor mladih Varaždinske biskupije realizirao je svoje prve karitativne aktivnosti: posjet staračkom domu u Varaždinu te djeci s posebnim potrebama u čakovečkom dječjem domu "Dr. Antun Bogdan".

Time je svoje djelovanje Zbor proširio na još jednu djelatnost - konkretno pomaganje potrebnima. Pri tome su zboraši onima koje su posjetili darovali ono najbolje što znaju i imaju drugima za dati, a to je pjesma i radost koja s pjesmom dolazi.

Prvi karitativni posjet Zbor je ostvario krajem siječnja posjetivši Dom za starije i nemoćne osobe u Varaždinu. Nakon prigodnog druženja i zajedničke molitve sv. krunice zboraši su sa svojim domaćinima slavili i sv. misu. Sredinom travnja 15-tak članova Zbora posjetilo je i Dnevni boravak djece s posebnim potrebama "Dr. Antun Bogdan" Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu koji skrbi o 15-tak djece i mladih s najtežim oblicima cerebralne paralize i višestrukim oštećenjima s područja Međimurske županije. Tom su prigodom djecu i mlade, koji borave u tom dnevnom boravku, razveselili s više duhovnih pjesama koje mladi osobito rado vole pjevati i slušati.

Više o oba ova posjeta, kao i o svim ostalim aktivnostima Zbora, pogledajte u izborniku Kalendar, gdje odabirući pojedinu sezonu možete pronaći informacije o svim događajima u koje je Zbor bio uključen od osnutka do danas.