Predstavljen novi logotip Zbora

05.01.2011

Nakon nešto više od pet godina plodnog rada, Zbor mladih Varaždinske biskupije, kao prvi (nad)bisukupijski zbor mladih u Hrvatskoj, u budućnosti će biti prepoznatljiv i po novom logotipu. Potreba za logotipom pojavljivala se u više navrata u dosadašnjem djelovanju Zbora, a ovime je ta potreba konačno zadovoljena.

Iako je bilo inicijativa, pa čak i konkretnih ideja, ispostavilo se kako izrada kvalitetnog logotipa nije lak zadatak. No, koncem 2010. godine odlučnije se krenulo u izradu logotipa koji je, uz Božju pomoć, konačno i stvoren.

Idejni autor logotipa je Vilko Vukina - bivši redoviti član Zbora mladih Varaždinske biskupije, ali i danas aktivni suradnik Zbora (svirač pratećeg instrumentalnog sastava, ali i likovni suradnik). Vilko je, uz stalne konzultacije s vodstvom Zbora, napravio logotip koji ima puno simbolike, no kojeg unatoč tome krasi prvenstveno obilježje jednostavnosti. Posebno je važna činjenica što je Vilko i sam bio i ostao dio Zbora, te je na taj način poslu izrade logotipa pristupio ne samo profesionalno (kao dizajner), nego i više od toga - kao osoba koja u potpunosti shvaća što ovaj Zbor jest i koja mu je svrha postojanja.

Novi logotip već se nalazi na promotivnim i službenim materijalima, pa tako i na mrežnoj stranici Zbora. Uz to, posebno će se isticati na novim službenim odorama Zbora mladih Varaždinske biskupije koje će biti predstavljene na festivalu duhovne pjesme "Stepinčeve note", koji se već tradicionalno održava u Koprivnici početkom veljače.

Detaljan opis logotipa možete pronaći OVDJE.