Pripreme za papin posjet

02.03.2011

4. i 5. lipnja 2011. u pastoralni posjet Hrvatskoj dolazi sveti otac Benedikt XVI. Taj vikend hrvatski biskupi odredili su i kao nacionalni dan obitelji, jer će upravo obitelj biti u središtu papina pohoda.

Prvi dan papina pohoda našoj Domovini posebno će obilježiti molitveno bdijenje mladih s papom Benediktom XVI. na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, a u taj će se događaj aktivno uključiti i dio zboraša Zbora mladih Varaždinske biskupije. Naime, pjevanje na bdijenju predvodit će Zbor mladih Zagrebačke nadbiskupije, no s obzirom da će bdijenje s papom na jednom mjestu okupiti mlade iz cijele Hrvatske, zagrebačkim zborašima pridružit će se i zboraši iz ostalih hrvatskih (nad)biskupija, pa tako i Varaždinske biskupije.

"Poziv povjerenika za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije ugodno je iznenadio i razveselio članove Zbora mladih Varaždinske biskupije, čiji su se predstavnici pridružili zagrebačkom zboru. Ideja o okupljanju mladih iz različitih župa i biskupija diljem naše domovine je odlična!", drži Marta Kranjčec, asistentica voditelja Zbora mladih Varaždinske biskupije. "Pjevati zajedno s tolikim mladima koji imaju samo jedan cilj - svojim glasom uzvratiti Gospodinu barem djelić njegove ljubavi, pokloniti mu se u zajedništvu s njegovim zemaljskim namjesnikom - jednostavno je neprocjenjiv osjećaj i iskustvo koje je teško pretočiti u riječi. Motivacije ne nedostaje unatoč broju kilometara između Varaždina i Zagreba: "Biti jedna mala kap koja će skromno, ali od srca pridonijeti ljepoti susreta s Papom za mene je milost i dar. Na taj unutarnji poziv teško se oglušiti, bez obzira na kasna putovanja i odricanja!" Svaki umor, kako svjedoči Marta, nestaje u moru nasmijanih i raspjevanih lica, spremnih za šalu, ali i ozbiljan rad pod dirigentskom palicom predanih voditelja.