Novo vodstvo Zbora mladih VB

10.09.2012

U nedjelju 9. rujna 2012. oproštajem dosadašnjeg voditelja Zbora Ivana Malbašića, duhovnika Zbora vlč. Damjana Korena, prve asistentice voditelja Zbora Marte Kranječec te ostalih asistenata, ali i dijela "starih" zboraša koji su u Zboru od samog početka, Zbor mladih Varaždinske biskupije dobio je novo vodstvo. Novi voditelj Zbora je dugogodišnji zboraš Željko Martinković, a duhovnik Zbora novi povjerenik Ureda za pastoral mladih VB vlč. Tihomir Kosec.

Nastanak Zbora mladih Varaždinske biskupije (ZMVB-a) seže u 2005. godinu kada se spontano, no Božjom prodivnošću, spojilo nekoliko zborova zajednica mladih s područja Varaždinske biskupije. Tada prvi i jedini biskupijski zbor mladih postavio je temelje ostalim zborovima koji su se, po uzoru na ZMVB, počeli osnivati u ostalim hrvatskim (nad)biskupijama.

U tome su važnu ulogu odigrali bivši voditelj Zbora Ivan Malbašić, duhovnik Zbora vlč. Damjan Koren, prva asistentica vodtielja Zbora Marta Kranjčec te nekolicina zboraša koji su od samih početaka pokazali entuzijazam za slavljenje Gospodina pjesmom i svjedočenje vjere u svojim zajednicama.

Smjena generacija je nešto prirodno pa je tako došlo vrijeme da se i u ZMVB-u to dogodi. Mnoge osobe su utkale sebe u naš Zbor i ostavile neizbrisiv trag. Na novom je voditelju Zbora, kao i zborašima, da nastave djelo započeto prije sedam godina  i daju sve od sebe kako bi talente kojima ih je Gospodin obdario upotrijebili na Njegovu hvalu i slavu.